Labbet r.f.

Vintergatans dotter av Camilla Roos

Publicerat: 03.04.2017 Kategori: Månadens pjäs
« Tillbaka

Månadens pjäs april 2017: Vintergatans dotter av Camilla Roos

Om pjäsen
Vintergatans dotterhandlar om en kvinna som efter en våldsam incident på en maskeradfest börjar rannsaka sitt liv utifrån de dysfunktionella kärleksrelationer som hon haft, och hur hon finner en röd tråd som löper bakåt mot barndomens glömda värld där pudelns kärna gömmer sig.

Pjäsen är ännu inte uppförd, men har medverkat vid Diana Dramafestival 2013 och Blaue Fraus Pop Up Work In Progress 2014.

Rättigheter
Rättigheterna till pjäsen bevakas av författaren.

Manus
Du kan logga in och läsa ett utdrag ur pjäsen i Labbets pjäsbank.

Författarnas kommentar:
Berättelsens tema är anknytning, och framförallt bristen på anknytning som barn, och hur detta kan påverka och sätta krokben i (kärleks)relationer in i vuxenåldern samt om längtan efter tillhörighet, gemenskap och kärlek samt det kvicksandslika skuldträsket.

Texten är i första hand skriven för en skådespelerska, men kan även spelas av flera skådespelerskor förslagsvis i olika åldrar, eller varför inte även av manliga skådespelare för att tänja på gränsen för kön och genus. Historierna länkas då ihop, med valfria övergångar, likt kedjor som kan tolkas bilda allmänmänskliga och universella människoöden.