Labbet r.f.

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 2

Publicerat: 01.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Knoppoppfestivalen av Christina Andersson.
Knoppoppfestivalen berättar om hur olika blommor förbereder sig för att delta i den årliga sångfestivalen för allt växande. Pjäsen innehåller många musikinslag samt en kärlekshistoria mellan en blomma och ett ogräs. De här blommorna kan munhuggas, kidnappa och dansa runt i rabatten!

Man måste spotta först av Susanne Ringell.
Man måste spotta först är något av en Väntan på Godot på metbryggan. Vi har ett sällskap bestående av barn som ställt sig med sina metspön att fiska och i väntan på napp utspinner sig en dialog som visar vad som rör sig under ytan – inte bara vattenytan.

Nordpoolen av Jan Nåls.
Felix skulle helst fira en normal lugn hemmajul, men skickas istället av Mamma till Onkel Tommen för att jobba på glassfabrik. På en vinterstängd Simstadion möter Felix en ny vän och bland annat SSS – Solsystemets Sämsta Simvakter, som bara får jobba på vintern för de är rädda för vatten och kan inte heller simma.

Stella, Luna och Pluto av Tove Appelgren.
Stella, Luna och Pluto är trillingar i en familj där mamma har för vana att duka en tallrik för mycket till frukost. Man kunde tro att den finns där för barnens frånvarande pappa. I skolan förföljs syskonen av det mobbande “Dumma-gänget”. När den nya klasskamraten Juppe dyker upp, får historien en hisnande ny vändning.

Boken utkom 2010 med stöd av FILI/Delegationen för den svenska litteraturens främjande.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 15€ + postningskostnader.

Läs mera om uppföranderätten av pjäserna under Lågstadiepjäser.

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 2

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 2