Labbet r.f.

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 1

Publicerat: 01.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Biggles äter en banan av Petri Salin.
En hop övergivna leksaker besluter sig, under ledning av den enögda isbjörnen Biggles, för att “erövra världen” så att barnen ska komma ihåg dem igen. Det bra ända tills utomjordingen Zorg dyker upp i samma ärende.

Citroner från Sorrento av Annina Enckell.
Historien går från Författarföreningens fest till det soliga Sorrento, där mamma skickat Antonia och lillasyster på uppköp. Lillasyster kommer bort och det är inte de kaffedrickande poliserna som återställer ordningen.

Föräldramötet av Johan Bargum.
Eleverna i en klass planerar att sätta ihop en pjäs om ett föräldramöte. Mötet hotar hela tiden urarta när i synnerhet föräldrarna med sina alla egenheter inte riktigt visar nödig skolmognad.

Kattburga slott av Gunilla Hemming.
“Kattburga slott” är en nytolkning av en folksaga som den upptecknats i Nagu. Det är lätt att känna igen den traditionella sagopjäsen om Mästerkatten i stövlarna, med lite kryddor från t.ex. Prinsessan på ärten.

Midnatt råder… av Harriet Nylund-Donner.
Det är natt i den välsorterade leksaksaffären. Barbie-dockorna, cabbage-bebisarna, riddarna och kramdjuren sover då en vacker och ganska blå varelse glider in och förtrollar mjukiskatten Sheba till en staty.

Boken utkom 2010 med stöd av FILI/Delegationen för den svenska litteraturens främjande.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 15€ + postningskostnader.

Läs mera om uppföranderätten av pjäserna under Lågstadiepjäser.

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 1

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 1