Labbet r.f.

Vad ska vi spela? Dramatiseringar av grekiska myter

Publicerat: 01.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Eros och Psyke, dramatisering av Marina Meinander. Människoflickan Psyke får gifta sig med gudasonen Eros på ett villkor: Hon får inte se sin man. Hennes systrar blir avundsjuka på hennes lycka och inbillar henne att hon lever med ett monster. Hon måste givetvis få se honom.

Kung Midas, dramatisering av Monica Vikström-Jokela. Kung Midas är inte världens klokaste kung. När han får en chans önskar han sig att allt han rör vid ska bli guld. Sedan besluter Kung Midas att hänge sig åt musiken. I tredje akten försöker Midas lägga band på skvallret.

Stridsäpplet, dramatisering av Monica Vikström-Jokela. Tvedräktens gudinna Eris är sur för att hon inte blivit bjuden på fest med de andra gudarna. Hon kastar in ett guldäpple på festen, Vilket blir upptakten till det trojanska kriget.

Telemachos äventyr, dramatisering av Anders Larsson. Handlingen utspelar sig i det antika Grekland. Kung Odysseus av Ithaka har varit med i det Trojanska kriget men har sedan dess inte synats till och hans son Telemachos undrar om hans pappa nånsin ska komma hem. Versmåttet är hexameter.

Vem är Spartacus?, dramatisering av Joakim Groth. Spartacus var en gladiator som år 73 f.Kr. gjorde revolt och blev ledare för ett slavuppror i det romerska riket. Pjäsen vill genom olika berättarperspektiv försöka diskutera vem denna gåtfulle hjälte var.

Boken utkom 2010 med stöd av FILI/Delegationen för den svenska litteraturens främjande.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 14€ + postningskostnader.

Läs mera om uppföranderätten av pjäserna under Lågstadiepjäser.

Vad ska vi spela?  Lågstadiepjäser 3

Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 3