Labbet r.f.

True love sucks och Thomas & Tryggve

Publicerat: 22.11.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

True love sucks handlar om tonåren, sex kontra porr, en aning om prostitution och skenhelighet samt rätt mycket om brännvin och om de ibland något tafatta föräldrarna som trots allt försöker lotsa sina barn rätt. Varför gråter Bettina, 16 år, pandaögon åt sig när “inget egentligen hände med Pandy”? Är FBK verkligen bara för män som gillar män? Vill Fröken faktiskt vara en tians flicka som är rädd för livet? (Och vad är det fär skumt med Jakkes barndom och hans morsa?) Svaren finns i True love sucks, en komedi samt idépjäs om de förfärliga tonåren och livet överlag.

Thomas och Tryggve går i lågstadiet. Thomas är glad och sportig, Tryggve är mest intresserad av rymden och försöker dölja att hans mamma tvingar honom att använda strumpbyxor. Men vad händer med deras vänskap är Frida, skolans sötaste flicka och Maki, skolans rötägg och mobbare dyker upp?

Tove Appelgren är teaterregissör, dramatiker och författare, bor i Helsingfors med man och sju barn. Hon skriver för barn och unga och föreläser gärna för vuxna om skillnaden mellan konst och pedagogik.

Boken utkom 2013.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 13€ + postningskostnader.