Labbet r.f.

Svenska Yle söker nya audiodramaserier

Publicerat: 19.02.2019 Kategori: Aktuellt
« Tillbaka

Svenska Yle kommer att göra fler audiodramaserier i framtiden och ser sig om efter manusförfattare och serieidéer.

Vi söker berättelser som överraskar och trollbinder publiken. Berättelser som får lyssnaren att skratta, gråta och oroa sig för hur det ska sluta. Som ger tankar och insikter. Fascinerar. Allt på en gång eller nåt av det här.

Serieidéerna kan vara helt fiktiva eller utgå från sanna händelser, men de ska använda sig av audiodramats uttrycksmedel.

Svenska Yle väljer en eller några idéer för vidareutveckling mot ersättning.* Se anvisningar för hur vi tar emot idéer.

Drama som podd

Audioberättandet befinner sig i en renässans och har i både fiktiva och faktabaserade poddserier och ljudböcker en växande lyssnarskara världen över.

Allt fler av våra lyssnare tar till sig audiodrama som podd och Svenska Yles primära plattform för audioserier är Yle Arenan.

När du samarbetar med Svenska Yle får du dina texter producerade i landets bästa hörspelsstudior och stöd av proffs med lång erfarenhet av ljud som uttrycksmedel.

Vem kan skicka in sina idéer?

Idéerna kan lämnas in både av en självständig manusförfattare och av ett produktionsbolag för samproduktion**.

Manusförfattaren ska ha erfarenhet av att skriva för antingen tv, radio, teater, film eller av att skriva litterära eller journalistiska texter.

Så här presenterar du din serie

Skicka in serieidén senast den 24 mars 2019 (kl 23:59) genom att fylla i formuläret och ladda upp bilagor:

Vi ber dig också ange en del andra uppgifter, som logline, genre och längd. Öppna formuläret för noggrannare anvisningar.

Serierna ska ha minst tre avsnitt och helst inte fler än åtta. Längden på ett avsnitt kan ligga mellan åtta och 30 minuter.

Kontakt

Frågor kan riktas till dramaturg Eva-Maria Koskinen (eva.koskinen@yle.fi, 0401638419) och producent Jessica Edén (jessica.eden@yle.fi, 0408442676).

*Om de inkomna serieidéerna inte möter Svenska Yles produktionsbehov förbehåller sig Svenska Yle rätten att inte vidareutveckla idéerna.

**Arbetsfördelningen med eventuella involverade produktionsbolag kan variera från fall till fall. Vi förhandlar om detaljer då det blir aktuellt.

 

Anmälningsformulär