Labbet r.f.

Stella, Luna och Pluto

Publicerat: 26.10.2015 Kategori: Lågstadiepjäser
« Tillbaka

Pjäsen i korthet

Stella, Luna och Pluto är  några vanliga (!) trillingar  i en familj där mamma har för vana att duka också en fjärde tallrik till frukost. Man kunde tro att den finns där för barnens frånvarande pappa, men när den nya klasskamraten Juppe dyker upp, får historien en annan hisnande vändning. I skolan förföljs syskonen av det mobbande ”Dumma-gänget” men med hjälp av Juppes magiska ficklampa sätts de på plats. Upplösningen, som kunde kallas ”inter-galaktisk”, ska inte avslöjas här.

Här kan du läsa pjäsen.

Våra lektörer skriver

– En till synes vanlig familj i en vardaglig sitution visar sig vara nånting mycket mer. Med en frånvarande fader, en undvikande moder och tre bråkande syskon har de, om inte lik i garderoben, så dock en hemlig sändare i städskrubben!
– Pjäsen är rolig, har en fiffig intrig och bra teman som torde tilltala ungdomar som skall uppföra pjäsen. Den innehåller goda uppgifter för de tilltänkta aktörerna och rollerna är tillräckligt nyanserade utan att vara för svåra. En lyckad lösning är att 6-7 roller är mer krävande och att det finns roller för alla hugade skådespelare i en klass.
– ”Dumma-gänget” är en ypperlig grund för status-improvisation och slapstick-komik!

Författaren

Tove Appelgren (f. 1969) är född i Åbo. Hon är utbildad regissör från Teaterhögskolan och har satt upp pjäser på bl.a. Lilla Teatern, Radioteatern, Skärgårdsteatern och senast Mio, min Mio på Wasa Teater. Fr.om. 1996 var hon knuten till Lilla Teatern, som chef åren 1998-2000. Tove Appelgren har skrivit hörspel (prisbelönat), barnpjäser och är också känd som författare till de populära böckerna om Vesta-Linnea.

Kontaktuppgifter: tove.appelgren[at]gmail.com

Pjäsen finns också publicerad i samlingen Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 2 som utkom 2010 i Labbets serie av pjäsböcker.