Labbet r.f.

REKO 3 – två pjäser

Publicerat: 01.09.2017 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Komedin om Felix Liv är en uppväxtberättelse om den 30-åriga medelmåttiga komikern Felix Liv och hans dysfunktionella familj. Efter avslöjandet av en familjehemlighet kollapsar Felix på scenen under sitt livs viktigaste framträdande och blir tvungen att konfrontera sina inre demoner som hindrar honom från att bli vuxen och frigöra sig från bl.a. den ytterst regressiva relationen han har till sin mor Wilma Asch-Liv.

Fabian Silén är född, uppvuxen och bosatt i Helsingfors. Han utexaminerades från Teaterhögskolan i Helsingfors år 2004 och har varit verksam som skådespelare, regissör och dramatiker. Hans andra pjäs Paradisdoktrinen gjordes i samarbete med Teater Mestola och 4:Teatern våren 2017 på Teater Viirus.

Bländad handlar om Göran och Mikael, som befinner sig isolerade i vildmarken, fastklämda och skadade i en bil. Chock förvandlas till rädsla och panik. Ur paniken uppstår den oundvikliga konfrontationen; att göra upp med sitt förflutna.

Stan Saanila är journalist och komiker. Han har medverkat i och skrivit manus till revyer på Lilla Teatern samt till ett flertal finska tv-program, bl.a. Uutisvuoto, Morjens och W-stilen. Han har varit en förgrundsgestalt inom den finska ståuppkomiken och har gjort ett flertal uppsättningar sedan 1980-talet.

Boken utkom 2017 med understöd av FILI/Delegationen för den svenska litteraturens främjande.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 14€ + postningskostnader.

Reko 3 - två pjäser av Fabian Silén och Stan Saanila.

Reko 3 – två pjäser av Fabian Silén och Stan Saanila.