Labbet r.f.

Piece of cake och Tie your camel

Publicerat: 17.01.2016 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Tove Appelgren är teaterregissör, dramatiker och författare, bor i Åbo och man, sju barn och en hittehund. Hon skriver och regisserar för barn och ungdomar och föreläser gärna för vuxna om skillnaden mellan konst och pedagogik.

Piece of cake är en pjäs för högstadier och gymnasier som tar avstamp i Finska kriget tvåhundraårsmarkering. Pjäsen nosar på frågor om identitet, historia och kulturella rötter, belyser språkundervisningen samt enspråkigheten och utforskar stackars Lilla Finlands möjligheter i vårdnadstvisten mellan Mamma Svea och Pappa Ivan. I pjäsen talas det både svenska och finska. Del 1 i trilogin om Bjöna och Jacke.

Tie your camel är del 3 trilogin och handlar om att bli vuxen och hur man redan som väldigt ung ska kunna välja bland ett oändligt antal framtidsmöjligheter: hur vet man vad som är rätt? Pjäsen tar också ett fast tag i främlingsfientlighet och oförmågan att med värme se på medmänniskor som positiva tillgångar. Vi träffar veliga föräldrar och vältaliga blöjbarn, några stenåldersstofiler, en arg Rödluva samt Bjöna och Jacke, såklart.

Boken utkom 2014.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 13€ + postningskostnader.

Piece of cake och Tie your camel av Tove Appelgren

Piece of cake och Tie your camel av Tove Appelgren