Labbet r.f.

Labbets VÅRTRÄFF 7.5.2018

Publicerat: 30.04.2018 Kategori: Aktuellt
« Tillbaka
Rsvp senast 3.5.2018 kl 16: HÄR

Sommaren närmar sig, kvällarna blir längre och vad bättre än att viga en av dem åt kollegial samvaro.

Måndagen den 7:e maj ordnar Labbet en träff för dramaturger och dramatiker på Sveaborg. Tillsammans med en god men enkel soppa presenterar vi Labbets planer för nästa år och vill passa på att samla in tankar, behov och erfarenheter från fältet.

Radioteatern håller igång sin installation ”Röster ur dödens väntrum” exklusivt för oss så passa gärna på att uppleva den.

Inbjudan kommer med kort varsel men är inte desto mindre hjärtlig.

Välkomna!

Christoffer Mellgren och Linnea Stara
Verksamhetsledare för Labbet

 
PROGRAM 7.5.2018

Kl 17:00, Gemensam avfärd till Sveaborg med färja 19 från Salutorget

Kl 17:20-18:00, Kronverket Ehrensvärd, byggnad C31: RÖSTER UR DÖDENS VÄNTRUM (exklusivt för Labbet, fritt inträde)

Kl 18:00-20:00, Cafe Bar Valimo, Suomenlinna b 13: PRESENTATION AV LABBETS VERKSAMHET FÖR 2018-19, MIDDAG OCH MINGEL

Lätt middag (soppa): Pay-what-you-want-till-Labbet
Drycker: Pay-what-they-tell-you

Kl 19:59, Avfärd från Sveaborg

Kl 20:30-22:00, Kappeli : AFTER WORK

 

För mer info, kontakta Linnea Stara, 050 3012723, linnea.stara@gmail.com

***
Radioteatern: Röster ur dödens väntrum

Från våren 1918 till våren 1919 var Sveaborg en plats för fångläger efter 1918 års inbördeskrig. Ta en unik chans att besöka den fängelsekorridor där den röda sidans dödsdömda fångar väntade på sin avrättning 1918. Våren 2018 öppnas, efter en paus på flera decennier, åter de dödsdömdas fängelsekorridor för allmänheten i Radioteaterns tidsresa Röster ur dödens väntrum.

I den tvåspråkiga ljudinstallationen har cellerna inretts som de såg ut för hundra år sedan och rösterna, stegen och skriken av dem som en gång levde och arbetade här ekar mellan de tjocka stenväggarna.

I Röster ur dödens väntrum får publiken vandra omkring i de celler som för hundra år sedan inhyste dödsdömda fångar som Yrjö Kallinen, sedermera benådad försvarsminister; Kustaa Salminen, vars täta och känslofyllda brevväxling med hustrun Laina finns väl bevarad; åländska kantorn Gunnar Mörn, som med stort förakt för den vita sidan kämpade för arbetarklassens förhållanden och 19-åriga Eemil Turpeinen, vars sista brev hem till mamma hör till de mest kända.

Plats: De dödsdömdas cellflygel finns i muren till Kronverket Ehrensvärd, byggnad C31. Följ den blå linjen på kartan, passera kyrkan på vänster sida och följ därefter skyltarna som finns utsatta på höger sida och som leder dig in genom muren och fram till fängelsecellerna. Cellflygeln finns i närheten av Sveaborgs bibliotek. På den här kartan finns flygeln markerad med en gul cirkel.

För mer information, gå till: Röster ur dödens väntrum