Labbet r.f.

Labbets programkvällar hösten 2020

Publicerat: 11.05.2020 Kategori: Aktuellt
« Tillbaka

Hösten 2020 fortsätter vi med Labbets programkvällar varje månad. Programkvällarna är öppna för våra medlemmar (men förutsätter anmälan). Vi börjar programmet med att äta morgonmål med Lena Nylén från Colombine teaterförlag, dagen efter Konstens natt i Helsingfors (dagen innan har Boismanska prisets vinnare avslöjats under Svenska Teaterns spelårsöppning och #3 i serien Boismanska pjäser kommit ut!). Vi fortsätter med skrivarretreat på Villa Kivi och ett samtal om vårt kapital som dramatiker. I november ser vi en föreställning tillsammans och i slutet av månaden anordnar vi den sedvanliga julfesten med Teksti. Skriv upp höstens första lillajul i kalendern redan nu!

Fre 21.8.2020 kl 10-12 (plats meddelas senare)
Morgonmål med Lena Nylén
Kom och träffa dramaturgen Lena Nylén från en av Skandinaviens största teateragenturer, Colombine Teaterförlag. Colombine representerar runt 300 dramatiker, översättare och tonsättare. Nylén berättar om trender inom svensk dramatik och teater, hurudana texter svenska teatrar letar efter just nu och om hur Colombine arbetar med de dramatiker de representerar. Samtidigt äter vi morgonmål. Anmälningar till labbetrf@gmail.com (för beräkning av smörgåsar) senast 19.8.2020.

Ti 29.9.2020 kl 16-21, Villa Kivi
Skrivarretreat
Efter inställningen av vårens skrivarretreater, är vi tillbaka! Den 29:e september ordnar Labbet en mini-retreat på Villa Kivi vid Tölöviken. Från klockan 16:00 till 21.00 erbjuds skrivplatser vid bord i en gemensam sal, kaffe/te, samt inte minst en omutlig skrivrutin (skriva 25 min, paus 5 min). Kanske har du en idé du behöver skissa på, några scener du behöver skriva, ett problem att lösa … Du kan passa på att använda tillfället till vad för slags projekt du vill och just då behöver. Det enda du förbinder dig till är att vara på plats och sitta vid din dator/anteckningsbok. Pris: 10 euro (inkluderar vegetarisk mat). För mer information och anmälan (senast 25.9.2020), klicka på följande länk.

Ti 27.10.2020 kl 18-20, hos Labbet på Medelhavsgatan 14 (ovanför Viirus)
Vårt kapital som dramatiker
Ett samtal dramatiker och dramaturger emellan om arvoden och avtal inom branschen. Labbet arbetar under året 2020 med att planera en utredning över arvoden och avtal för dramatiker och dramaturger i Svenskfinland. Vi vill påbörja arbetet genom en diskussion med våra medlemmar om de frågor en dylik undersökning borde ta upp. Kom och gör din röst hörd! Anmäl dig gärna till labbetrf@gmail.com senast 25.10.2020 så kokar vi tillräckligt med kaffe.

November 2020
Föreställning med efterföljande samtal 
Mer information senare. 

Fre 27.11.2020, platsen meddelas senare
Lillajulfest med Labbet och Teksti
Labbets och Tekstis sedvanliga lillajulfest utan jultema. Mer information under hösten.