Labbet r.f.

Labbets bokhylla – pjäser

Publicerat: 25.05.2016 Kategori: Aktuellt, Resursbank
« Tillbaka

Pjäsböcker i Labbets bokhylla!

Det finns en mängd olika böcker i Labbets bokhylla som det är fritt fram för medlemmar att låna och läsa. Den som är intresserad av att låna kan vara i kontakt med verksamhetsledaren. Här är en lista (enligt ingen specifik ordning) på pjäsböcker i Labbets bokhylla som man kan låna och läsa.

Facklitteratur kommer i en annan post.

Pjäser

Det oupptäckta landet: Fem pjäser av Jacob Hirdwall
Innehåller Det oupptäckta landet, Sparven från Minsk, Sängkamraten, Självporträtt av okända män och Det Osynliga.

Neljä näytelmää – Fyra pjäser av Tove Appelgren, Anna Krogerus, Ari-Pekka Lahti, Tuomas Timonen
Innehåller Zoo av Appelgren, Kaarna / Karin Barck och jag av Krogerus, Senga sengana av Ari-Pekka Lahti och Keltainen pallo, eli suomalainen yksinäisyys / En gul boll, eller den finska ensamheten av Tuomas Timonen.
“De fyra pjäserna i denna antologi har beställts av projektet Den Unga Scenen 2013-15. Pjäsernas grundidér och tankevärld speglar de ungas (13-19 åringars) värld, med sina moraliska frågor som uppstår på vägen till självständighet och vuxenhet.
Den Unga Scenen 2013-15 var ett nationellt, tvåspråkigt och mångårigt projekt, som sammanförde skolornas och läroinstitutens unga teaterintresserade och amatörteatergrupper med professionella yrkesutövare och dramatiker.”

Samlade pjäser av Sarah Kane
Innehåller Kreverad (Blasted), Fedras kärlek (Phaedra’s love), Befriad (Cleansed), Törst (Crave) och Psykos klockan 4.48 (4.48 psychosis).

Complete plays av Sarah Kane
Innehåller Blasted, Phaedra’s love, Cleansed, Crave, 4.48 psychosis och Skin.

Natt med Ofelia: Ett ljusspel av Sofia Aminoff

Skitsjuk av Malin Axelsson

Tio stickor på ett bräde av Heini Junkkaala

Här någonstans… av Joakim Groth

En ängel flög förbi av Joakim Groth

5 x swedish plays for children and youth
Innehåller One night in February (En natt i februari) av Staffan Göthe, The story of the little gentleman (Sagan om den lilla farbrorn) fritt adapterad av Lars-Eric Brossner och Thomas von Brömmsen, The Changeling (Borbytingen) dramatiserad av Göran Tunström, The Dreamed Life of Nora Schahrazade (Nora Schahrazades drömda liv) av Mia Törnqvist och The Runner (Löparen) av Mathias Andersson.

Esitystalous av Juha Jokela

Hycklaren Tartuffe av Moilére i översättning av Lars Huldén

Det fransk-klassiska dramat, redaktör Lennart Breitholt
Innehåller: Cid (Le Cid) och Martyren Polyectus (Polyeucte) av Pierre Corneille, översatta av K.G. Ossiannilsson och Ivar Harrie respektive.
De löjliga preciöserna (Les Précieuses ridicules), Tartuffe (Le Tartuffe ou l’Imposteur) och Misantropen (Le Misanthrope ou l’Atrabilaire amoureux) av Molière, den första översatt och bearbetad av Ane Randel, de två andra översatta av Oscar Wieselgren.
Andromake (Andromaque) och Atalja (Athalie) av Jean Racine, båda översatta av Ivar Harrie.

Cat on a hot tin roof av Tennesse Williams

Dublin Carol av Conor McPherson

Other hands av Laura Wade

Scotland plays: New Scottish Drama
Innehåller Wormwood av Catherine Czerkawska, Brothers of Thunder av Ann Marie Di Mambro, Passing Places av Stephen Greenhorn, One Way Street av David Greig, Quelques Fleurs av Liz Lochhead, One Good Beating av Linda Mclean och Lazybed av Iain Crichton Smith.

Länk 2012: Nya pjäser för unga ensembler
Innehåller Allt som lever här dör av Emma Boström, En vampyrberättelse av Moira Buffini, Det som en gång var fet jävla äng av Stefan Lindberg, Bye bye baby av Åsa Lindholm, En dag kommer de tysta av Dennis Magnusson och Man är väl fri av Mirjam Unge.

6 x Contemporary Swedish Plays
Innehåller The Dolphin (Delfinen) av Gunilla Linn Persson, The Alco Hole (Alkohålet) av Cristina Gottfridsson, The Day Day Died (Dan då Dan dog) av Rasmus Lindberg, Invasion! (Invasion!) av Jonas Hassen Khemiri, White Baby (Lilla livet) av Sofia Fredén och Monsters (De onda) av Niklas Rådström.

Ny text! volym 2
Innehåller För tidigt födda vill inte gapa av AnnaLina Hertzberg, Sanna & Moberg av Frida Björsell, Den av Helena Österlund, Jag står inte bara med utsträckta händerav Laura Wihlborg, Kusiner av Louise Löwenberg och Eva Johansson, Planen av Elmira Arikan, Egodelar av Helena Granström, Rör vid mig av Moa Ailert och Leave the building Allis! av Matilda Amundsen Bergström och Manda Stenström.

Ny dramatik x 3
Innehåller Kannibaler av Ninna Tersman, På den vita båten av Sigrid Herrault, Människans mörkerseende av Mats Rosén och Fåken av Lisa Linder.

Dramalabbet presenterar:
Innehåller Ey Hallå! av Özz Nuijen, Drottning av Fredrik Berger, Androidens sång av Lisa Linder, Skridskoåkarna av Ninna Tersman, Hästar av Fredrik Berger, Besatta av Sigrid Herrault, På andra sidan av Sara Beer, Ernst Olsson – en rockhistoria av Mats Rosén, Älskade kött av Odd Runeborg och Maneter av Dag Lindberg.

Nordiske Skuespil 1998
Innehåller Dagenes lys av Jesper Halle, Kliniken av Lars Norén, Kärlekshistoria 3 Kristín Ómarsdóttir, Det velsignede barn av Astrid Saalbach och Kära besvikelser i kärlekslivet av Jouko Turkka & Juha Turkka.

Mobile Horror av Juha Jokela

The complete works av William Shakespeare
Innehåller alla hans pjäser.

Hamlet av William Shakespeare
I översättning av Björn Collinder.

Richard III av William Shakespeare
I översättning av Björn Collinder.

Macbeth av William Shakespeare
New Swan Shakespeare-serien. Inledning av redaktör Bernard Lott.

Othello av William Shakespeare
The Arden Shakespeare-serien. Inledning av redaktör C.H. Herford.

Näkyykö tähtiä? ja muita nykynäytelmiä redaktör Pirkko Saisio
Innehåller Meidän kaupunki av Sami Keski-Vähälä, Kymen taju av Minna Harjuniemi, Tunnollisia tarinoita av Minna Leino, Poikanukke av Anna Krogerus, Hurma av Juha Luukkonen, Näkyykö tähtiä? av Tiina Raudankoski, Suennälkä av Maria Peura samt Tanssi Pariisiin av Tuomo Aitta.

The Seinfeld scripts
Manusen till avsnitten i säsong ett och två av tv-serien Seinfeld.

Freshly awoken people drinking milk – Samtida nordisk dramatik
Innehåller (både i original och i engelsk översättning) Kosmisk frygt eller Dan dag Brad Pitt fik paranoia av Christian Lollike, Aina av Kati Kaartinen, Djupid av Jon Atli Jonasson, Fattigjenta, Bingoprinsen og det magiske pölsevannet av Kari Fredrikke Braenne samt Vi som är hundra av Jonas Hassen Khemiri.

Fra Brand till Keiser og Galilæer 1866-73 av Henrik Ibsen.
Innehåller pjäserna Brand, Peer Gynt, De unges forbund och Keiser og Galilæer.

Ungdomsskuespill og historiske dramer 1850-64 av Henrik Ibsen.
Innehåller Catilina, Gildet på Solhaug, Fru Inger til Østråt, Hærmændene på Helgeland, Kjærlighedens komedie och Kongs-emnerne samt dikter.

Nutidsdramer 1877-99 av Henrik Ibsen.
Innehåller Samfundets støtter, Et dukkehjem, Gengangere, En folkefiende, Vildanden, Rosmersholm, Fruen fra havet, Hedda Gabler, Bygmester Solness, Lille Eylof, John Gabriel Borkman och Når vi døde vågner.

Ljuva ungdomstid (Ah, wilderness…) av Eugene O’Neill.
I översättning av Elsa af Trolle.

En måne för de olycksfödda (A Moon for the misbegotten) av Eugene O’Neill.
I översättning av Sven Barthel.

Si, iskarlen kommer (The Iceman Cometh) av Eugene O’Neill.
I översättning av Sven Barthel.

Klaga månde Elektra: en trilogi (Mourning Becomes Electra) av Eugene O’Neill.
I översättning och scenbearbetning av Olov Molander.

Alla dem som falla, Krapps sista band, Askglöd av Samuel Beckett
Innehåller Alla dem som faller (All That Fall) i översättning av Lill-Inger och Göran O. Eriksson, Krapps sista band (Krapp’s Last Tape) i översättning av Göran O. Eriksson, Askglöd (Embers) i översättning av Göran O. Eriksson.

Slutspel, Akt utan ord av Samuel Beckett
Innehåller Slutspel (Fin de partie / Endgame) och Akt utan ord (Acte sans paroles/Act without words) i översättning av Lill-Inger och Göran O. Eriksson.

Medea av Euripides
I översättning av Agneta Pleijel och Jan Stolpe.

Kvinnornas sammansvärjning, Grodorna av Aristofanes
Innehåller Kvinnornas sammansvärjning och Grodorna i översättning av Tord Bæckström.

Orestes, Backanterna av Euripides
Innehåller Orestes och Backanterna i översättning av Tord Bæckström.

Fem moderna No-spel av Yuokio Mishima
Innehåller Sotoba Komachi, Sidentrumman, Kantan, Fru Aoi och Hanjo. Samtliga i översättning av Per Erik Wahlund.