Labbet r.f.

Labbet goes Alice i Underlandet 9 mars 2019 kl 16

Publicerat: 19.02.2019 Kategori: Aktuellt
« Tillbaka

ALICE I UNDERLANDET

en nykomponerad familjemusikal av Lewis Carrolls klassiker

Lö 9.3.2019 kl 16, på Unga Teatern i Lillklobb, samtal med dramatikern/dramaturgen Anna Simberg efter föreställningen.

Lewis Carrolls barnbok har i Anna Simbergs nydramatisering förvandlats till ett färgsprakande fyrverkeri med musik av ingen annan än Sam Huber. Carrolls klassiker har gjorts i otaliga film- och teaterversioner genom åren, men det finns alltid nya saker att ta fasta på i den galna, absurda värld som Alice möter när hon faller ner genom kaninhålet och kommer till Underlandet.

I Unga Teaterns uppsättning står den unga flickans letande efter sin identitet i fokus. Hon ömsom växer och krymper och aldrig passar hon riktigt in. Antingen är hon för liten eller för stor. På vägen i sitt letande efter sig själv träffar Alice alla de klassiska figurerna från den stressade kaninen, till den sömniga kålmasken, den smilande katten och den arga drottningen med sitt följe. Vi kastas från tebjudning till krocketplan via hummerkadriljen till den absurda rättegången. Och i centrum står hela tiden en förundrad Alice.

Den nykomponerade musiken görs av Sam Huber, som rönt både nationell och internationell framgång på populärmusikscenen och varit mycket på tapeten på sistone. Nu prövar han första gången sina vingar inom barnmusikgenren, när han spurtar mellan New York och Lillklobb. Huber figurerar själv på scen i otaliga av de galna rollerna.

I rollen som Alice ser vi den rätt nyblivna skådespelaren Stella Laine, som redan lyst i diverse uppsättningar på våra teatrar och som nu gör sin skönt sjungande entré på Unga Teaterns tiljor. Teaterns konstnärliga ledare Paul Olin regisserar pjäsen och lovar en riktigt äkta familjeföreställning som passar både ung och äldre.

Här kan du lyssna och se på vår fina trailer, gjord av Jonatan Sundström. Skruva upp volymen och njut… här kommer Alice! https://vimeo.com/314019645

Till föreställningen görs ett digert publikarbete, som riktar sig till skolorna, med tematik kring kroppsidentiteten.

Dramatisering och sångtexter: Anna Simberg
Musik: Sam Huber
Regi: Paul Olin
Scenografi och dräkter: Janne Siltavuori
Ljus och ljud: Jukka Hannukainen
Koreografi: Teemu Korjuslommi
Mask: Tuija Luukkainen
På scen: Stella Laine, Alex Holmlund, Sam Huber, Ville Hukkinen, Åsa Nybo, Frank Skog och Kristian Thulesius
Publikarbete: Harriet Abrahamsson

Åldersrekommendation: lämpar sig för alla från 6 år uppåt.

Lö 9.3.2019 kl 16, på Unga Teatern i Lillklobb, samtal med dramatikern/dramaturgen Anna Simberg efter föreställningen.

Pris: 8 euro (branschpris)

Anmälningar: Genom att betala 8 euro till Labbets kontonummer FI2240551020268177 senast 5.3.2019. Ange “ALICE” som meddelande.