Labbet r.f.

Komedier 2 – Aska och akvavit och Den sista cigarren

Publicerat: 17.01.2016 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Aska och akvavit är en komedi om överstinnan Vera Malmgren och hennes kontroverser med sina barn, som gärna vill förpassa mamma till ålderdomshem och säljer den stora lägenheten i Kronohagen. Med är också trotjänarinnan Kirsti, den avlidna översten (i en urna) och en gäst från det förflutna som oväntat ringer på dörren.

Den sista cigarren är en besk tragikomedi om pensionerade rektorn Ragnar, hans fru Anneli och hans bästa vän, kyrkoherden Helge. Den börjar idylliskt med fågelkvitter och Den blomstertid nu kommer, men innan dagen är till ända har skamliga hemligheter avslöjats och ett laddat triangeldrama har brutit ut i den gamla småstadsvillan.

Bengt Ahlfors (f. 1937) är regissör och dramatiker. Han har skrivit över 30 skådespel, av vilka flera är översatta till många språk och spelade i många länder. Dessutom har han skrivit böcker, både fiktion och teaterminnen, radio- och tv-pjäser, samt några hundra visor, de flesta i egen tonsättning. Han har varit konstnärlig ledare för Svenska Teatern i Helsingfors, men är sedan 1978 frilans.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 15,50€ + postningskostnader.

Komedier 2 av Bengt Ahlfors

Komedier 2 av Bengt Ahlfors