Labbet r.f.

Komedier 1 – En teaterkomedi och Illusionisterna

Publicerat: 17.01.2016 Kategori: Böcker
« Tillbaka

En teaterkomedi berättar om livet på en liten landsortsteater. När den bedagade operettprimadonnan Linda ska gästspela i den debuterande författaren Bengts drama leder det till en karusell av svartsjuka, intriger och yrkesavund. Regissören Matilda och inspicienten Oscar försöker förtvivlat hålla skutan flytande fram till premiären men både komik och dramatik är större bakom kulisserna än på scenen.

Illusionisterna berättar om mötet mellan den gamle skådespelaren Kasimir och den unga Charlotta, som vill att han ska spela Gud i hennes skådespel. En förhoppningsfull konstnär på väg in i managen och en bitter föredetting på väg ut. Två generationer, två världar, och en tillkallad läkare som utan egen förskyllan blir indragen i en kamp om kons och liv, lögn och verklighet, och till råga på allt får sina bakelser söndermosade.

Bengt Ahlfors (f. 1937) är regissör och dramatiker. Han har skrivit över 30 skådespel, av vilka flera är översatta till många språk och spelade i många länder. Dessutom har han skrivit böcker, både fiktion och teaterminnen, radio- och tv-pjäser, samt några hundra visor, de flesta i egen tonsättning. Han har varit konstnärlig ledare för Svenska Teatern i Helsingfors, men är sedan 1978 frilans.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 15,50€ + postningskostnader.

Komedier 1 av Bengt Ahlfors

Komedier 1 av Bengt Ahlfors