Labbet r.f.

Knoppoppfestivalen

Publicerat: 26.10.2015 Kategori: Lågstadiepjäser
« Tillbaka

Pjäsen i korthet

Knoppoppfestivalen berättar om hur olika blommor först i nere i mullen och sedan ovan jord förbereder sig för att  delta i den årliga sångfestivalen för allt växande. Pjäsen innehåller alltså många musikinslag samt en kärlekshistoria mellan en blomma och ett ogräs. Och obs! Dehär blommorna är inga veka tråkmånsar. De kan munhuggas, kidnappa och dansa runt i rabatten! Många roller.

Här kan du läsa pjäsen.

Våra lektörer skriver

– ”Knoppoppfestivalen är en pjäs med många roliga idéer och fina möjligheter att iscensätta med en stor skara elever. Rollerna i pjäsen är varierande, större och mindre uppgifter, roliga, lyriska och onda gestalter.
– Att placera skådespelets händelser i växtriket är orginellt och lyckat.Eleverna blir ju tvungna att söka information om sina roller, blommorna och djuren, hur de ser ut, hur de växer, hurudana karaktärer de kan tänkas ha etc.
– Sångfestivalen, som också är en drivande omständighet i pjäsen, ger enorma möjligheter att jobba med sång och musik. Berättelsens tema är att man ska försöka leva i vänskap med varann även om man är olika (ogräs och blommor).

Författaren

Christina Andersson (f. 1936) hör till våra mest produktiva och väletablerade författare för barn och ungdom. I sina böcker har hon berättat om bl.a. Jakob Dunderskägg och Tygtigern Lukas (den senare också känd från TV). I sina pjäser – sammanlagt ett tjugotal- har hon kombinerat fantasi med humor och en fin känsla för hur unga människor tänker. Senast uppsatta pjäs var Pojken Blå (1998) på Svenska Teatern i Helsingfors.

Kontaktuppgifter: Christina Andersson, Observatoriegatan 8 D, 00140 Helsingfors, 09-635540

Pjäsen finns också publicerad i samlingen Vad ska vi spela? Lågstadiepjäser 2 som utkom 2010 i Labbets serie av pjäsböcker.