Labbet r.f.

Jag skall aldrig lämna dig

Publicerat: 02.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Jag skall aldrig lämna dig är en pjäs om Anna Freud (1895-1982) som var Sigmund Freuds yngsta dotter och en av förgrundsgestalterna inom barnpsykoanalysen. Jag skall aldrig lämna dig handlar om hennes viktigaste relationer, relationen till fadern, till livspartners Dorothy Burlingham och till henne själv. Pjäsen ger en bild av hennes liv men ställer också frågor om vad detta som vi kallar för livet och självet är.

Det handlar om kön, sexualitet, kvinnlig maskulinitet och asketism, om frågan om det finns en grund eller en kärna och vad denna i så fall består av – om jagets relation till tiden, platsen, språket och de andra och om en grundläggande upplevelse av att bara vara gäst i världen. Pjäsen hänger också upp en slags spegel för familjearketypen och låter åskådaren spegla sin egen familjebakgrund och psykologiska tillblivelse i den.

Sofia Aminoff är finlandssvensk dramatiker och dramaturg född 1982. Hon har tidigare praktiserat vid Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm och arbetat på Svenska Teatern i Helsingfors och skrivit fem pjäser och har alltför många, alltför vackra hästar.

Boken utkom 2013.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 13€ + postningskostnader.

Jag skall aldrig lämna dig av Sofia Aminoff

Jag skall aldrig lämna dig av Sofia Aminoff