Labbet r.f.

Hissvägraren och Tuppens hjärta

Publicerat: 02.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Hissvägraren är en tragikomisk monolog om ensamhet. En gammal man berättar om sitt liv, sitt speciella förhållande till Grace Kelly och till den enda han numera kan samtala med – hissen Enok. Men så fogar slumpen det så att han får kontakt med en ung kvinna och pjäsen tonar trots allt ut i hoppfullhet.

Tuppens hjärta berättar om sommargäster på en holme i Sibbo skärgård på 1950-talet genom ett speciellt perspektiv, ett utedass, skithus eller tupp som det traditionellt heter på finlandssvenska. Ett myller av människor passerar revy, men framför allt handlar det om pojken Olof och om det smärtsamma slutet på en barndom.

Bengt Ahlfors (f. 1937) är regissör och dramatiker. Han har skrivit över 30 skådespel, av vilka flera är översatta till många språk och spelade i många länder. Dessutom har han skrivit böcker, både fiktion och teaterminnen, radio- och tv-pjäser, samt några hundra visor, de flesta i egen tonsättning. På 1970-talet var han konstnärlig ledare för Svenska Teatern i Helsingfors, men de flesta av hans skådespel har fått sin urpremiär på Lilla Teatern. Han har bland annat tilldelats Pro Finlandia-medaljen och statens Finlandiapris.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 13€ + postningskostnader.

Hissvägraren och Tuppens hjärta av Bengt Ahlfors

Hissvägraren och Tuppens hjärta av Bengt Ahlfors