Labbet r.f.

Eftermiddag och Pantlånekontoret

Publicerat: 09.12.2015 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Det är en lång Eftermiddag någonstans i Afrika och hettan dallrar. En boaorm har dränkts men ångesten sticker upp sitt huvud. I det främmande, när ingenting händer, ställs vi inför oss själva, våra rädslor, fördomar och tillkortakommanden. Två kvinnliga turister försöker föra en dialog, men hamnar i inre monologer med sig själva och blir dessutom ständigt avbrutna av en manlig semestersabotör. Eftermiddag är en sandig komedi, men också ett lyriskt drama.

Pantlånekontoret är en absurd komedi om tillvaron och människors villkor. Tre vinddrivna kunder möter två durkdrivna anställda på stampen. Vedertagen affärsetik verkar satt ur spel och andra lagar gäller. Vem vinner, vem förlorar – och vem är den mystiska chefen?

Susanne Ringell (f. 1955) är till sin grundutbildning skådespelare men bytte yrke och blev författare och dramatiker. För sina böcker är hon flerfalt prisbelönt av Svenska litteratursällskapet och 2010 tilldelades hon även sällskapets Bergbomska pris “för hennes arbete som dramatiker med en stark personlig profil”. Hennes hörspel har vunnit internationella pris, Prix Italia och Prix Europa Radio Frances. Hon har också fått Hugo Bergroths språkpris.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 14€ + postningskostnader.

Eftermiddag och Pantlånekontoret av Susanne Ringell

Eftermiddag och Pantlånekontoret av Susanne Ringell