Labbet r.f.

Bröllopsnatt och Heliga Birgittas Farliga lekar

Publicerat: 15.01.2016 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Bröllopsnatt – figurteater för vuxna. Enaktare, komedi baserad på surrealism. Sin bröllopsnatt tillbringar den havande bruden med Adam, Noak och Mannen av idag. Urpremiär i egen regi under Tammerfors teatersommar 1994 på Teatteri Mukamas i finsk översättning. Gästspel på Espoon kaupunginteatteri och Hangö teaterträff. Översatt till tyska, regisserad av Eric Bass i St. Gallen, Schweiz. Egen översättning till engelska för en brittisk antologi, Theatre of Animation, Contemporary Adult Puppet Plays in Context, del 2.

Heliga Birgittas farliga lekar – dockteater för vuxna. Enaktare. En kärlekshistoria mellan Heliga Birgitta och Lucifer. Inspirerad av Heliga Birgittas uppenbarelser. Urpremiär på Helsingborgs stadsteater 1989 i Anita Bloms regi och samma år på Lahden kaupunginteatteri i översättning av Pentti Saaritsa, regi Eric Bass.

Tillsammans kan de två enaktarna bli en helaftonsföreställning.

Johanna Enckell är skådespelsförfattare och teaterkritiker. Hon har jobbat som universitetslärare, biträdande rektor på Teaterhögskolan, som dramaturg på Svenska teatern och Stockholms stadsteater. Hon tilldelades 1990 Finlands dramatikerförbunds Lea-pris för Hundrade drömmars fröken och Heliga Birgittas farliga lekar och FSTs litteraturpris för Skärvor av Artud, en essä om fransk teater efter Befrielsen.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 13€ + postningskostnader.

Bröllopsnatt och Heliga Birgittas farliga lekar av Johanna Enckell

Bröllopsnatt och Heliga Birgittas farliga lekar av Johanna Enckell