Labbet r.f.

Simma näck och Jungfru Anna

Publicerat: 15.01.2016 Kategori: Böcker
« Tillbaka

Simma näck skildrar mötet mellan Kvinnan – en modernt splittrad människa – och Döden, som här tar sig konkret gestalt och inte alls är eller uppför sig som Kvinnan tänkt sig. Är Gud hemma, eller har han blivit hembygdsmuséum? Pjäsen är en existentiell komedi där högt krockar med lågt.

Jungfru Anna är ett lyriskt drama som utspelar sig på en utskärsö i början av 1900-talet. På kyrkogården får både levande och döda personer komma till tals, mörka släkters historia flätas samman med ljusare allt medan en kråkkör, bestående av tre gamla kvinnor, fräckt kommenterar skeendena.

Susanne Ringell (f. 1955) är till sin grundutbildning skådespelare men bytte yrke och blev författare och dramatiker. För sina böcker är hon flerfalt prisbelönt av Svenska litteratursällskapet och 2010 tilldelades hon även sällskapets Bergbomska pris “för hennes arbete som dramatiker med en stark personlig profil”. Hennes hörspel har vunnit internationella pris, Prix Italia och Prix Europa Radio Frances. Hon har också fått Hugo Bergroths språkpris.

Boken utkom 2010.
Boken kan beställas via Labbet, info[at]labbet.fi och kostar 14€ + postningskostnader.

Simma näck och Jungfru Anna av Susanne Ringell

Simma näck och Jungfru Anna av Susanne Ringell